آشپزی, برنج

نحوه ی نگهداری برنج پخته

نحوه نگهداری برنج پخته

نحوه نگهداری برنج پخته: برنج طبخ شده یک روز و حداکثر دو روز بعد از طبخ قابل استفاده است آن هم تحت شرایطی خاص

فایل صوتی مقاله

سرد شدن برنج

برنج پخته شده برای ماندگاری بیشتر باید در یخچال نگه داری شود اما نه بلافاصله بعد از پخت و داغ داغ، ابتدا بگذارید برنج به یک دمای متعادل برسد و بعد آن را در یخچال قرار دهید.

ظرف برنج

یکی دیگر از شرایط نحوه ی نگهداری برنج پخته استفاده از ظرف مناسب است. ظرفی مناسب است که دارای درب باشد و  بتواند دمای یخچال را به برنج منتقل کند.

نگهداری برنج های مخلوط

منظور از برنج های مخلوط غذایی ها است که با ترکیب برنج یک غذای کامل می شوند مثل: لوبیا پلو،عدس پلو، باقلی پلو.گاهی ممکن است شما برنج را با خورشت اضافه آمده بخواهید نگه داری کنید.به یاد داشته باشید برنج که با مواد غذایی دیگر ترکیب شود زمان ماندگاری آن پایین تر می آید.

در واقع هرچقدر ترکیبات بیشتر باشد شرایط رشد برای میکروب ها فراهم تر است و این باعث فساد زودتر مواد غذایی می شود.

مشکلات بعد از استفاده از برنج مانده

به دلایل فوق نگه داری بیش از دو روز برنج در یخچال هم پیشنهاد نمیشود زیرا بعد از این مدت فعالیت میکروب ها شروع می شود، میکروب هایی که در برنج تشکیل می شوند دونوع عارضه ایجاد می کنند، یا به صورت اسهال یا حالت تهوع و در نتیجه استفارغ.

این میکروب ها دارای سم هایی هستند که ممکن است برای کودکان، زنان حامله ،افراد سالخورده و همه افراری که سیستم ایمنی ضعیف یا مشکلات گوارشی دارند بسیار خطرناک باشد.البته این مشکل فقط در برنج های پخته شده وجود دارد و در برنج خام بدلیل خشک بودنش جای هیچ گونه نگرانی نیست.

چند نمونه فواید خوردن برنج

  • آب برنج خنک کننده است و فواید بسیار زیاد برای پوست دارد که میتوانید از اینجا بخوانید.
  • برنج کته پیشنهاد تمام پزشکان برای افرادی که دچار اسهال هستند.
  • استفاده از آرد برنج سرد در هنگام سوختگی و هم چنین کمپرس نمودنش در هنگام تب
  • یکی از درمان های موثر فشار خون
  • استفاده در رژیم های لاغری و بدنسازی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.