برنج

ریشک برنج

ریشک برنج

ریشک برنج

1-ریشک

بصورت زائده سوزنی شکل در قسمت بالا یا نوك دانه قرار دارد و برخی
از انواع دانه هاي برنج قاقد ریشک می باشند.

2-پوسته يا شلتوك

محافظ خارجی دانه که در طرفین از دو قسمت لما و پالئا در پایین
گلومهاي عقیم شده یا گلوم و گلومل را در برگرفته که این بخش توسط دنبالچه به خوشه برنج متصل است.پوسته در انواع برنجها 16 تا 24 درصد وزن شلتوك را تشکیل داده و در آن 40 درصد سلولز و بالاترین میزان مواد را در خاکستر بسیلس بصورت اکسید سیلسیم به نسبت 95 درصد دارا می باشد.رطوبت پوسته پایین تر از
قسمتهاي داخلی دانه و فاقد رطوبت قابل جذب می باشد.

3-سبوس

بصورت قشري قهوه اي رنگ روي آندوسپرم قرار گرفته و به قسمتهاي مختلف شامل برون بر , میان بر درون بر و پوست تقسیم می گردد.

4- : اندوسپرم يا دانه سفيد برنج

قسمت اصلی برنج را تشکیل و از لایه اي بنام آلرئون پوشیده که مملو از مواد پروتئینی است.

5-بافت نشاسته اي دانه برنج

شامل دو قسمت nnrendosperm و subaleurone می باشد.

6-جنین

که در هنگام جوانه زدن , تشکیل ریشه اولیه را داده و موجب تشکیل
ساقه می گردد و سایر ترکیبات مختلف دانه برنج شامل آب (حدود 10 درصد) قند (2 تا 3 درصد) مواد ازته (1 تا 2 درصد) بر سلولز و همی سلولز (4 تا 5 درصد) و انواع ویتامین B3 ,B2 ,B1 و مواد معدنی(پتاسیم , منیزیم , آهن , اسید فسفریک)
می باشد.

گیلان برنج

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد برنج میتوانید از این قسمت  وارد قسمت مقالات شوید . هم چنین برای مشاوره خرید برنج یا سوالات میتوانید از طریق دکمه واتس اپ کنار صفحه یا شماره تماس با ما در ارتباط باشید.

فروشگاه اینترنتی گیلان برنج علاوه بر ارائه محصولات با کیفیت اطلاعات مفیدی در زمینه برنج را در اختیارتان میگزارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.