برنج

روش های تقلب در برنج

روش های تقلب در برنج

روش های تقلب در برنج: برنج به عنوان یکی از غلات پرمصرف در تمام دنیا، از جمله مواد غذایی با مصرف زیاد در سفره مردم ایران حضور دارد.؛ طوری‌که اغلب ایرانی‌ها برنج را به صورت روزانه مصرف می‌کنند. همین مسئله موجب شده تا افراد سودجو در بازار به روش‌های مختلف دست به تقلب در عرضه برنج زده و باعث بی اعتمادی بعضی از مردم شوند. در کشور ما انواع مختلفی از برنج مانند برنج هاشمی، دمسیاه، حسنی، شیرودی، فجر، وعنبربو، کشت و پرورش داده می‌شود. در این مقاله تصمیم داریم شما را با روش‌های مختلف تقلب در برنج آشنا کنیم.

آشنایی با روش های های تقلب در برنج

مخلوط کردن ارقام مختلف

 مهترین این تقلب‌ها ناشی از اختلاط رقم‌های مختلف برنج است. بدین ترتیب که تقاضای مصرف کنندگان خرید برنج مرغوب با کیفیت پخت بالاست که قیمت بالاتری دارد. اما این برنج، با ارقام برنج با ظاهری مشابه اما با قیمت و کیفیت پایین­تر مخلوط می­شود. برای مثال برنج پرمحصول خزر را، با برنج طارم که برنجی محلی با محبوبیت بالاست مخلوط می کنند. ممکن است فروشنده برنج پرمحصول ندا را به جای طارم عرضه کند و چون رنگ برنج ندا، سفید شفاف و تا حدودی شیشه‌ای است، ولی رنگ ارقام طارم سفید متمایل به کرم است، ادعا می کند به دلیل ماندن بیشتر در دستگاه سفیدکن، سفید و شفاف شده است. در صورتی‌که درون و بیرون برنج یک‌رنگ است.

اضافه کردن برنج­ شکسته

در مواردی نیز برنج های نیم دانه که حاصل شکسته شدن برنج­های آسیب دیده و یا فرایند بوجاری هستند، به برنج سالم افزوده می‌شود، در نتیجه قیمت تمام شده کاهش و یکنواختی کیفیت پخت به شدت افت می­کند.

به وجود آوردن بوی معطر

گاهی برای پوشاندن بوی ماندگی و یا ایجاد عطر در برنج های مخلوط، مقداری از برنج مرغوب را آرد کرده و به برنج ها می­افزایند. پس از هم‌زدن مخلوط حاصل، گردی نازک بر روی برنج­ها نشسته و عطری مناسب ایجاد می‌کند. اما این عطر پس از شست و شو یا آبکش شدن برنج از میان می‌رود. در برخی موارد فروشنده به جای برنج دم‌سیاه، برخ هاشمی به خریدار می‌دهد و خریدار هم متوجه نمی‌شود، زیرا برنج هاشمی هم مانند برنج دم‌سیاه عطر دارد ولی کمتر از آن و خریدار می پذیرد که برنج دم‌سیاه است.

مخلوط کردن در انبار

نوع متفاوتی از مخلوط کردن نیز در انبارها در مرحله بسته‌بندی و گونی شدن صورت می‌گیرد، به این ترتیب که لوله‌ای در وسط گونی برنج گذاشته شده و درون آن برنج با قیمت پایین ریخته می‌شود و در ادامه اطراف، کف و سطح بالایی آن با برنج گران‌قیمت پوشیده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.