آشپزی, برنج

برنج ایرانی

برنج ایرانی

 

همه چیز در مورد برنج ایرانی

برنج ایرانی در آشپزی ایرانیان نقش انکارناپذیری دارد. تنوع انواع برنج و همچنین روش پخت برنج به سبک ایرانی در ایران غیر قابل باور به نظر می رسد. باور کنید یا نه، درست کردن غذاهای ایرانی خوب یک هنر است. می تواند طولانی و ترسناک به نظر برسد، اما فضیلت کلیدی در سنت آشپزی ایرانی صبر است. و کمی صبر و حوصله تمام چیزی است که برای پختن برنج ایرانی پف دار عالی نیاز دارید.

تاریخچه

کشت برنج از جنوب شرق آسیا و هند به ایران رسید. این غذا در ابتدا از غذاهای سلطنتی سلطنتی صفویه بود و در اواخر قرن شانزدهم به بخش عمده غذاهای ایرانی تبدیل شد. قبل از آن در قرون هفتم تا سیزدهم برنج در آذربایجان، فارس، خوزستان و از همه مهمتر در استان های خزر – همان مناطقی که هنوز هم مناطق اصلی تولید برنج هستند – کشت می شد.

امروزه با فرا رسیدن فصل بهار، روند کشت برنج در ایران آغاز می شود.

کشاورزان ایرانی در شالیزارهای خود به تولید لطیف ترین برنج های شناخته شده افتخار می کنند. بیشتر برنج‌های دانه‌بلندی که در ایران کشت می‌شود از نواحی دریای خزر، استان‌های گیلان و مازندران و همچنین دامنه‌های کوه‌های البرز می‌آیند. مقدار کمی برای مصرف محلی نیز در هر جایی که منبع آب فراوانی در دسترس باشد، کشت می‌شود.

علاوه بر این، فقط نوع و کیفیت برنج مهم نیست، سن آن نیز مهم است! ایرانیان معتقدند بهتر است برنج  را حداقل یک سال قبل از مصرف نگهداری کرد.

انواع برنج ایرانی

برنج در ایران انواع مختلفی دارد که از آن جمله می توان به گرده، دومسیاه (دم سیاه چون یک سرش سیاه است)، چمپا، دودی (برنج دودی)، لنجان و طارم اشاره کرد. روش های پخت نیز بسته به نوع غذا یا مناسبتی که قرار است غذا در آن سرو شود، متفاوت است.
در اینجا چند اصطلاح ایرانی برنج وجود دارد که قبل از پختن برایتان مفید خواهد بود:

برنج یک اصطلاح کلی برای دانه های برنج است.
چلو نامی است که به برنج سفید ایرانی دم‌پزی گفته می‌شود که به طور جداگانه پخته می‌شود و روی آن انواع خورش یا گوشت و کباب سرو می‌شود.
پلو که در غرب اغلب برنج پلو ایرانی نامیده می شود، نامی است که به برنجی اطلاق می شود که سایر مواد در فرآیند پخت با آن مخلوط می شوند.

روش ایرانی پخت برنج در مقایسه با سایر فرهنگ های مصرف کننده برنج بسیار متفاوت و کاملاً منحصر به فرد است. به همین دلیل است که مردم هنگام تهیه برنج اصل به شدت ترسیده اند.

چگونه برنج ایرانی رو بپزم؟

پخت برنج در کشور ما چند ترفند دیگر نیز دارد که در دیگر کشورهای برنج دوست نخواهید یافت. در روش ایرانی پخت برنج، برای رسیدن به برنج پف دار، 5 مرحله را طی می کنید:

شستشو
خیساندن
غلیان
تخلیه
و در نهایت بخارپز کردن

سرو برنج

امروزه برنج ایرانی‌درجه یک یکی از عناصر کلیدی فرهنگ آشپزی در کشور ما است و با انواع خورش‌ها مانند قورمه سبزی، قیمه، فسنجان یا غذاهای مرغی مانند زرشک پلو با مرغ سرو می‌شود.


خرید برنج با کیفیت از فروشگاه اینترنتی گیلان برنج


چگونه برنج اصل ایرانی را درست بپزیم؟

 

1: برنج را اندازه کنید و آن را در یک کاسه قرار دهید. برای هر فرد باید 1 فنجان 80 گرم برنج در نظر بگیرید. برای هر فنجان برنج، ۱ و نیم فنجان آب نیاز دارید.

2: برنج را چند بار بشویید تا آب آن شفاف شود. این یک تکنیک بسیار مهم فارسی است. برای شستن تمام نشاسته اضافی

3: به ازای هر فنجان برنج روی برنج آب با دو قاشق چایخوری نمک اضافه کنید و اجازه دهید برنج حداقل یک ساعت خیس بخورد. این اجازه می دهد تا برنج نرم شود زیرا آب را جذب می کند. برنج را می توان برای کاهش زمان پخت، صرفه جویی در سوخت، به حداقل رساندن قرار گرفتن در معرض دمای بالا و کاهش چسبندگی خیس کرد. برای برخی از انواع برنج های ایرانی، خیساندن بافت برنج پخته شده را با افزایش انبساط دانه ها بهبود می بخشد.

4: آب را در یک قابلمه نچسب قرار دهید تا بجوشد، سپس کمی نمک به آب در حال جوش اضافه کنید. برنج خیس شده را آبکش کرده و در آب جوش بریزید. آن را سریع هم بزنید و حدود 10 تا 15 دقیقه بپزید. بهتر است برنج را بعد از حدود 10 دقیقه تست کنید. دانه ها باید از بیرون نرم و در مرکز همچنان سفت باشند.

5: وقتی برنج به نقطه آلدنت رسید، آن را در یک صافی آبکش کنید و با آب سرد بشویید تا فرآیند پخت متوقف شود و برنج نرم نشود.

6: برای درست کردن ته دیگ، روغن یا کره را به ته قابلمه اضافه کنید و نان‌هایی مانند لواش یا پیتا بچینید. سپس برنج را به شکل هرم یا کوه روی آن بریزید.

ته دیگ چیست؟

لایه طلایی و ترد ته دیگ است و یکی از اجزای اصلی هر غذای ایرانی است. هر بشقاب برنج  باید با این لوازم جانبی درجه یک سرو شود. ایرانی‌ها به‌طور جدی عاشق نسخه‌های خود از تحدیق هستند و دیدن آنها به شوخی بر سر آن دعوا می‌کنند.


محصولات پرفروش گیلان برنج :

برنج هاشمی

برنج قهوه ای هاشمی

برنج هاشمی کارخانه ای

 

 

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.